sobota, 15. avgust 2009

King Ferus


Ferus Mustafov je sinoči nastopil v Izoli. Sem si privoščil obisk,še najbolj zato, ker ga je ozvočeval Trooly. Ferus - svaka mu čast - je še vedno King ciganske glasbe. Se pa vidi, da je zvezda. Zvezda v zatonu, najbrž. Zvezda - ker je bilo njegovega virtuoznega razkazovanja le ščepec. Samo nekaj trenutkov si je vzel za sočasno pihanje v klarinet in saksofon. V zatonu - hja, ker je sploh prišel v Izolo...
Kakorkoli, glasba mi je vsaj za kratek čas razkadila oblake in razvedrila dan. Zaradi glasbe sem tudi prenesel množico okoli sebe. Ne maram imet ljudi okoli sebe. Nikoli jih nisem posebno maral, zdaj se samo stopnjuje. (Da ne bo pomote: vesel sem snidenja s prijatelji.) Zato sem se kratko malo naselil na bratovi njivi na Gažonu. Si postavil šotor, pravzaprav dva. Brez vode in elektrike a v - ironično - dometu dveh dostopnih točk alterneta. Si bom moral omislit kakšne sončne celice za netbook. Ko se zjutraj zbudim, gledam srne, kako se sprehajajo po oljčniku. Vem, da bi jih moral odgnat z nive, a mi ni do tega. Jih raje gledam, v tišini zarje. In premlevam. Moj odhod je bila najpametnejša odločitev v življenju. Kot sem že napisal: zdaj vem, kam spadam. Prvič v življenju imam resnično trden cilj, za katerega sem pripravljen storiti karkoli. Čim rešim tukajšnje težave - kar ne bo ravno lahko in kratko - bom odfrčal nazaj domov. Kjer je pravi dom. Kjer je kimči.
Naslednji teden dam delat kimči. Ene skrbi, da je prevroče za kaj takega. Hehe, ma je bil Tata Dag v Koreji in ga je Nandida (jupi, je noseča, He In bo dobila bratca ali sestrico!) naučila, kaj storiti, da kimčiju ni prevroče ali prehladno... V ta namen sem nabavil 50 litrsko posodo. Javim, ko bo pripravljen.
Se je komu že zgodilo, da je nekaj rabil in, ko je to glasno omenil, je 99% znancev zastokalo: Pizda, kaj nisi prej povedal ki sem lih včeraj to dal/prodal/vrgel stran...
Meni se to dogaja kronično. Zato zdaj zatežim vsakemu, ki ga srečam, in bom zatežil še tukaj. V končni fazi vas je kar nekaj, ki to bere...
Kot rečeno, sem se naselil v šotoru. In mislim tam ostat ves čas bivanja v Sloveniji. Sem sicer nor, nisem pa bedak in ne nameravam v šotoru preživet zime. Načrtujem hiško, sicer bolj barako, miniaturnih dimenzij, tako da bo celo legalna glede na površino njive. Rabim les. Ima kdo kake tramove, deske, karkoli? Pridem iskat. Aja, pa kak star plinski štedilnik vzamem z veseljem. Saj se bom spomnil še česa... lahko pa me spomni kdo drug.
Najbolj zabavno bo delanje korejskega talnega gretja. Sonbop mi je pokazal načrte in maketo. Če mi bo uspelo, bom objavil načrte. A le, če bo uspelo, nočem blamaže.
Vesel sem obiskov. Če kdo nima kaj pametnega počet, naj se zapelje po stari šmarski cesti. Nekje pod Gažonom bo zagledal ob cesti črno Opel Astro. Na drugi strani ceste pa figo, na kateri visi portugalska zastava. Jebat ga, nimam korejske. Tam rini navkreber, v klanec, ki jemlje sapo. Če ti bo hudo, pomisli name, kako nosim gor kante z vodo, in boš kar poletel.
Pa še to, fuck privacy, tako je najlažje: imam novo tel.številko, tu pa tam sem dosegljiv na 030 399 556.

1 komentar:

STATISTIKA