nedelja, 23. maj 2010

Odštevanje

Pred dvemi dnevi smo imeli literarni izlet v 봉평 - Bong Pyong, rojstno vas pisatelja 이효석 (23.02.1907~25.05.1942).

Še vedno deli avtograme pred svojim muzejem.

Njegovo najbolj znano delo je Ko ajda cveti, zato ni težko uganit, katera poljščina je tukaj najbolj priljubljena, vsako leto pa organizirajo Festival ajde v času nje cvetenja.

V muzeju pa presenečenje. Kaj presenečenje, pravi šok! Jasno da od literarnega dela muzeja nisem odnesel čisto nič koristnega, sem se pa v zadnji sobi, ki je posvečena ajdi, kar glasno začel smejat.

Včeraj zjutraj po sladoled.



Po kosilu pa v Gangneun. Za spremembo ne s Hae In, ker je imela na razpolago kup otrok za igranje, je pa šel z nami njen brat Ho Jin. Kljub ne najbolj prijaznem vremenu je bila plaža dobro obiskana, najbolj drzni pa so se celo že kopali v neprijetno hladnem morju. Mi smo se raje igrali na pesku.



Preskočil sem ulično šloganje, kot bi bil vedel, da mi bo zvečer oče od Min Yeong privoščil (brezplačno) branje dlani po stari kitajski metodi. Zanimivo. Ne morem reč, da je prebral dobro, ampak najbrž imam težko čitljive dlani. Jp, dlani v množini, pravzaprav v dvojini - z leve dlani ti pove o tvojih starših, z desne pa o tebi.
Pred povratkom pa še malo junk fooda, korejski hot dog - ja, v sladki verzji kobajagi kruha.

Jutri grem v Seoul. In v sredo v Istanbul, potem Benetke in Koper. Nočem. Nočem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

STATISTIKA