torek, 18. maj 2010

Modeli in modeli

Kakšen je tradicionalni korejski macho ali patriarh? Butast, kot vsi tovrstni modeli po svetu. Za crknit od smeha. Le kako lahko določeni butasti posamezniki tako vztrajno vztrajajo v neproduktivnem obnašanju, ki največkrat ne prinaša nobenega užitka?
Primer: včeraj zjutraj Nandidin brat na obisku. Bo zajtrkoval? jasno, kako neumno vprašanje v Koreji, saj se vse vrti okoli hrane. OK, mi smo že vsi pozajtrkovali, ampak vsi banchani so bili še na mizi. Frajer se usede in tako obsedi kot debil za naslednjih 20 (dvajset) minut. Razlog? Ker mu nihče ni postregel riža v skodelo. Oboje ima na dosegu roke, ampak ne, to početje je gotovo nemoralno in/ali prenevarno, lahko mu roka odpade, dobi raka na testisih, postane plešast, mu odpadejo zobje in na koncu ga ugrabijo severnokorejski komandosi. Ha, bodimo resni! Da bi si sam postregel? Yok, bi rekli Turki. Z Min Yeong sva se samo muzala, da bi mu ona postregal, pa ji ni padlo na pamet. Ko se je končno Nandida vrnila s svojih skrivnostnih opravkov, je dečko dobil svoj riž, ona pa v zahvalo kričanje in pizdenje. Zadeva se je končala brez bedastih incidentov, saj z Min Yeong tega nisva zdržala več in sva se začela na ves glas krohotat, do solz, s tolčenjem po kolenih in tulečim zavijanjem, ko pa se nama je pridružila še Nandida je tip moral odnehat. Kakšen užitek pa je pizdit na nekoga, ki zaradi tega umira od smeha? Če ne drugo, lahko Nandida vidi, kakšno srečo je imela: prit iz take družine in dobit moža, ki ga ni sram pomivat posodo!
Zvečer sva s Hae In delala domačo nalogo.

Najprej je naredila popravo meni čisto nerazumljivega testa, pri matematiki pa sem se lahko izkazal s pomočjo, saj vrstni red operacij tu ni čisto nič drugačen kot drugod.

Se je pa vse skupaj zapletlo pri besedilni nalogi... le kdo bi vedel zakaj?

Važno, da je zabavno. Če že ni zabavno, pa je vsaj pestro. Pri obedu je tako prav zanimiv pogled na začetku, ko se za mizo zgodita dva hapjanga (Sonbop in jaz), ena dua (Zarina) in eno križanje (nono), Hae In pa trmasto vtraja pri japonskem Itadakimas!
No, dober tek, zajtrk čaka!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

STATISTIKA