ponedeljek, 10. maj 2010

Ko te nekdo razveseli z odhodom


Včeraj je bilo z Rattano prav zabavno. Dobro nahranjena je podrla kupček tako glasno, kot bi spila sod piva, enako se je obnašala tudi potem. Doživel sem dokaj neprijetno tuširanje s toplim napol prebavljenim mlekom in, četudi so dojenčki neverjetno sladki, je njih bruhanje smrdljivo kot od kogarkoli. Še dobro, da nisva bila sama in jo je babica počuvala, dokler sem se tuširal in preoblačil. In stavim, da se je stara krohotala ves čas, ko me ni bilo zraven. Ampak potem je steklo vse kot ponavadi, previjanje, malo igranja, spanje.


S Hae In sva potem šla lovit žabje paglavce v potok.


Dan pred tem sva odkolesarila v Lee Seung Bok Memorial Center in si privoščila kakav (ona) in kavo (jaz).

Ko se ne skriva v omari, čepi za mojim računalnikom ali spi pozno v dopoldan (med počitnicami), pa Hae In tudi popestva svojo sestrico.




Najbrž so bile te počitnice predolge. Danes zjutraj je Hae In spala še med zajtrkom.



Po zajtrku je odpujsala tudi Američanka, ki je zdržala wwoofing tukaj bore tri dni. Saj ni bila ne vem kako napačna, ampak ob njenem odhodu smo si vsi domačini oddahnili - imela je preveč učiteljskega in kulturno misionarskega duha. V Koreji ji čisto nič ni bilo všeč, ne hrana, ne ljudje, ne pokrajina. In je želela vse spremenit. Jaz sem bil, milo rečeno, zgrožen, ko nam je med kosilom začela predavat, če vemo, kako je kimči škodljiv za zdravje. Ko smo se igrali z Rattano smo poslušali, kako Korejci ne znajo delat z otroci in kako je v ZDA to drugače. Ko sem šel ven na kavo in cigaret je prišla za mano, si prižgala cigaret in začela nakladat, kako so ti Korejci grozni, ker vsi kadijo. Da zadeva postane absurdno tragikomočna: gospa že 7 let uči angleščino v Koreji. V tem času se ni naučila niti hangula, kljub temu pa mi je na dolgo in široko predavala o korejskem jeziku. Kako nemogoč jezik je, seveda. Dodatek absurdu: gospa se mi je zdela drugače čisto v redu, le to nesrečo ima, da je obtičala na (zanjo) napačnem koncu sveta. Mar bi ostala doma.
In tako sva danes zjutraj z Min Yeong (ena punca ki je tukaj kar tako)gledala za njo in sem zavzdihnil: "Ah, ti Američani." Min Yeong je samo prikimala in dodala: "Ne vem kako je drugod, ampak mi jih nikoli ne bomo razumeli."
Jaz vem kako je drugod :)

2 komentarja:

  1. Jaz bi jo, čisto po budistično, na gobec. Ampak, morda smo tudi jugoslovani čudni, kdobivedu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz bi včasih s kom čisto tako, po budistično, opravila ;)

    Ta novi kažejo kaj več "potenciala"? (Ja, berem za nazaj...)

    OdgovoriIzbriši

STATISTIKA